Stadshusmiddag står på agendan idag!
För några veckor sedan fick vi det fina uppdraget av Borås Borås att göra en mängd blomsterarrangemang till stadshusmiddagen ikväll..
Så hela dagen igår stod jag i källaren och gjorde blomsterarrangemang på löpande band...
Och idag har jag & Lina vart på plats och dekorerat med alla blomster...
Mitt uppe i dekorerandet kom Leif Mannerström fram till mig och presenterade sig.. Otroligt trevlig man måste jag säga!! Han överöste oss med beröm för alla blomster, och berättade att hans fru håller på med det samma, på internationell nivå.. Och han påpekade att hans fru hade älskat dessa uppsättningar... Ja det bara att tacka och ta emot..=) Mitt första möte med Mannerström och intrycket var att han är otroligt ödmjuk & intresserad, frågade mängder med frågor om vilka vi va och var vi höll hus mm...
Färgerna var bestämt att de skulle gå i vitt och svart.. inbjudan var vit och svart med svarta sidenband, likaså menyn och bordplaceringen gick i svart vitt med svarta sidenband..
Så alla krukor lackade jag svarta och använde mig mestadels av vita liljor och dekorerade med svarta sidenband..
Bordsdekortationer till alla bord har gjorts samt 14 större krukarrangemang runt om i lokalerna, scendekoration mfl....
I alla fönster så placerade jag ut gjutgärnsljusstakar.. kommer bli vackert ikväll när de släcks ner och dessa tänds....
Inbjudna
till middagen är representanter från kommunen och näringslivet.
Även jag är inbjuden!...=)
Urpremiär för Boråsmenyn i Stadshuset. Menyns råvaror har genomgående lokalt
ursprung, odlade eller producerade i vår egen bygd. Menyn är tänkt att kunna
användas vid officiella middagar och kan beställas, men delar kommer också att
serveras på vissa av Borås krogar. Samarbetet syftar till att stärka
utvecklingen av mat- och restaurangkulturen i Borås, samt arbetet med
lokalproducerad mat. Några av råvaruleverantörerna ingår i nätverket
Sjuhäradsmat och det är bland annat dessa som brukar delta på våra
Torgfredagar. Kockarna som gör middagen kommer från First Hotel Grand, Vinci,
Restaurang Färgeriet, Café Viskan, Harrys Pub & Restaurang, Gastronomi 11,
Konditori Gullkragen och Almåsskolan. Komponeringen av menyn har skett i samråd
med Leif Mannerström.
APERTIF
Lättsaltade friterade ritfrukter, potatis,palsternacka & rödbeta
VÄLKOMSTDRINK
Moet & Chandon
FÖRÄTT
Krämig championsoppa från östragärdegård med oxkind från attorps gård
örtgraverad lammytterfile från skäftingsbacka gård serveras med sås på färsk mynta samt nyoinchutney smaksatt med hallon och äpple
rökt sik från tolken serveras med sikrom och sjömarken ägg
surdegsbröd med rödlök från vedungsbageriet i sandhult samt hemkärnat smör
förrättsvin gustave lorentz, resling
VARMRÄTT
Helstekt hjortfile från torpa serveras med rostad rotfruktsbakelse, kryddig viltkorv, krämig savoykål smaksatt med trattkantareller samt reduktion på lyckans äpplemust.
varmrättsvin Ravenswood Lodi, Zinfadel
DESSERT
Från Påverås gårdsmejeri: brisa camenbert, gredelin röd kittost med bockhornsklöver och påverås blå.
Från Gäsene mejeri:gäsene minimunk
serveras med karamelliserad fänkål och havtornsmarmelad
Ostvin Penfolds, blustone
TILL KAFFET
Borås Mocca bakelse Ano 2013 från konditori Gullkragen i Borås.
Även utsidan smyckades med blomster och ljuslyktor...& välkomnar alla 200 gäster...
Fin Lördagkväll så länge....
kram Ann-louise
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Varmt välkomna att lämna feedback om vår blogg och blogginlägg.. =)
Har ni frågor så vänligen ställ dem till Info@hjarterum.net så garanterar vi svar!..