fredag 24 juni 2011


Glad Midsommar till alla våra söta bloggläsare!!

Hoppas ni alla får en underbar dag var ni än befinner er och vad ni än hittar på! Nu skiner i alla fall solen utanför fönstret, bara hålla tummarna att det håller i sig!
Nu ska jag ge mej ut och plocka mina midsommar blomster så jag kan göra en krans till mig och min lilla systerdotter, tycker en krans är ett måste på midsommar! =)


Om du är sugen på att göra en krans du oxo så e det superlätt, bara lite pilligt! =)
Börja me att göra en tunn stomme som passar till huvudet. Här har de användt tunna grenar av björkris, men det går oxo bra me lite kraftigare ståltråd eller nån annan gren eller tex rankor från kaprifol....
Sen tar du alla dina plockade blommor och klipper de kort så de bara har en liten bit stjälk kvar, detta för att kransen inte ska bli så tjock o tung, 3-5cm brukar va lagom. Blommorna börjar du sen lägga på stommen,en o en eller små buketter om man vill ha den lite kraftigare, och fästa med tunn ståltråd eller snöre som du lindar runt...
Bara fortsätt att lägga fler blommor på stommen och linda fast. Se till att du lindar ganska hårt så inte blommorna trillar ur sen när du dansar runt stången!
Se till att du får en jämn fin girlang. Sen när du e färdig ser det ut ung så här....
Och sen tillslut tar du och fäster ihop båda ändarna i varandra på att du får din färdiga krans. Detta gör du genom att linda ihop ändarna med ståltråd. Det kan va lite pilligt att få ihop det snyggt på slutet och ibland kan det behövas att man lindar i några fler blommor eller så kan du knyta en rosett av band om du behöver dölja ståltråden.


Lycka till me din krans!!

Kram Marie
Inga kommentarer: