tisdag 26 mars 2013

Påsken är nära...Ja, nu är det inte långt kvar till den nalkande Påsken...Har ni påskpyntat något?
I butiken har vi idag fått fram fina påskliljor med påskdekoration, perfekt att ge bort till påskfesten. 
 endast 29 kr, dekorerad och klar med vaxat papper och fjädrar.

Vi har även hunnit med att göra flera olika gåvor i påskens tecken med massor av godsaker från vårt skafferi. Så är ni bortbjudna till helgen, så har vi den perfekta 
påskgåvan.

Utanför butiken har jag också gjort en ansiktslyftning i påskens tecken. Hade flera kunder igår som saknade allt utanför butiken, kul när det uppskattas, och att ni kunder tycker det är lika mysigt som oss när butiken flyttar ut.  
För det hör ju inte till vanligheterna att det är alldeles tomt utanför...eller hur?


För er som inte har påskpyntat än kommer här lite tips på hur man kan göra enkla fast väldigt dekorativa ägg, hittade dessa bilder på Ikeas sida, livet hemma.

 


 Använd de nykokta äggen till påsklunchen som inbjudande bordsplacering eller som dekorativ minutmärkning, så får gästerna själva välja...

Här har vi använt vanliga bokstavs och sifferstämplar, självklart går det lika bra att skriva för hand med en vanlig tjockare penna. 
Vill man kan man måla äggen först med vanlig vattenfärg antingen med pensel, svamp eller trasa. Skriv sedan namn, ett meddelande eller glad påsk på olika språk, garanterat uppskattat och dekorativt till påskdukningen. 

 

Något som jag också tycker är väldigt vackert är naturliga fågelägg...så här enkelt gör du dina egna.

Blanda vattenfärg till önskad kulör, måla äggen med en svamp, använd mycket vatten så att det blir ett tunt lager med färg...låt dem torka. 
Stänk sedan svart färg på äggen genom att sprätta med en större pensel. Tänk på att det stänker ganska långt så lägg ut många tidningar om du inte vill ha ett prickigt bord.
klart att servera till påskbuffen.

Nedan följer än mer härliga påskinspirerande bilder
NJUT!!!!

Hoppas att vi ses i butiken, vi har öppet i påsk följande:
Onsdag 10-18
Skärtorsdag 10-19
Långfredag Stängt
Påskafton 10-16
Annan dag påsk Stängt. 
Välkomna!

GLAD PÅSK!
Kram Lina


2 kommentarer:

Ewa EG sa...

Var av en tillfällighet i Borås och råkade gå förbi er affär... blev helt förälskad i era saker och kunde inte låta bli att fotografera och skriva ett inlägg i min blogg. Länkar hit till er superfina hemsida och hoppas att det är ok. Om inte, får ni höra av er så tar jag bort bilderna. Frågade dock tjejen i butiken om jag fick fotografera, och hon sa att det gick bra. :-)

Om ni vill se och läsa kan ni gå in på www.sokarens.blogspot.se

En riktigt skön och solvacker vår önskar jag er!

Med vänlig hälsning Ewa

Hjärterum sa...

Förlåt för sent svar! Men sååå roligt att se fina bilder från din blogg! Vi uppskattar när ni berättar för oss att ni gilla oss :)
Tacl och ha det så gott!