tisdag 19 augusti 2014

Höstens trender från Formex...

Efter några händelserika,inspirerande och otroligt roliga dagar uppe i Stockholm på Formex, har man nu glömt sommaren och har bara höstens trender i huvudet...konstigt det där. Kändes som sommar när man åkte och nu vips så har det blivit höst. Det är nog en blandning av både vädret och så att man börja längta efter allt höstnytt nu när man fått en liten försmak på det. 

Ja åter till trenderna för hösten 2014. 

Det är det naturliga som speglar hösten väldigt mycket, både färgerna, brunt, svart. beige, men de största är FÄRG. Blått är väldigt poppis, i alla nyanser och på allt från keramik, tapeter, textil m.m.
textilier får vi också se mycket av i höst, då lite tyngre som sammet, som lyfter ett helt rum och ger en behaglig känsla.

Mattor är också ett måste, då marockanska Beni ourain  mattor, dessa härliga tunga, tjocka. som är ett måste i ett rum om du frågar mig. Mattor ger verkligen så mkt till ett rum, det gör att rummet får en naturlig tyngd. 


Brunt trä ses mer och mer också, gärna blandat med svarta eller vita möbler. Även Retrostilen kommer mer och mer. Nya möbler men med lite retrostil på dem, så som utåtstående ben. Metallknoppar längst ner på bordsben. Material som Metall är också stort, koppar, guld och mässing på tex  ljusstakar och lampor och vaser, knoppar. Marmor är ett annat material som slår stort, bord, brickor, skärbrädor, lampor, ljusstakar...en rolig grej som vi såg mkt av var saker som var komponerade av två material både trä ovh marmor, ex skärbrädor med halva trä och halva marmor, marmor skiva med ben av trä.
I växtvärlden kommer det mkt kaktusar och palmer i alla former och även lite (mormorsväxter).

Egentligen är det inget som är rätt eller fel, utan det är det personliga som är "inne" konsten är att få ihop det på ett snyggt och personligt sätt.

Hoppas ni har fått en liten inblick i vad som väntar till hösten!
Vet att det redan anlänt flera pall till butiken idag...Spännande!

Gokväll!
/LinaInga kommentarer: