måndag 25 juli 2011

Min spa terass i senaste nummret av Vakre hjem & interior

Äntligen idag damp den ner i postlådan nummert med min terass. hela 9 sidor fick jag med jätteroligt.. Så ä ni nyfikna så finns den i hyllorna från och med nu.. och självklart om ni finner något ni gillar så har vi det till försäljning i butikerna.. bara skicka oss ett mail.. vi skickar gärna med posten om ni inte bor i närheten.....


Nedan lite dåliga foton med mobilen men ni ser någorlunda hur reportaget är upplagd.. och för er som köper magasinet men inte förstår er på norskan har ni längst ner här texten som är med till bilderna...

det är bara att dubbelklicka på bilderna så ser ni dem i större format...=)


Länge hade Ann-Louise Håkansson önskat sig ett orangeri, som hon skulle kunna använda som uterum när sommaren var slut.
Öppen spis, växter i krukor, mycket plats för umgänge men skyddat från väder och vind – det var så hon hade tänkt. Men ju mer hon började skissa på det, insåg hon att det skulle hamna lite för avsides från huset, och det var ju närheten mellan inne och ute hon ville åt.
Jag hade ju redan ett utedäck på framsidan av huset, så jag tänkte att man helt enkelt skulle låta det fortsätta runt hela huset och använda baksidan också.
Sagt och gjort. Ett par snickare byggde en jättestor altan som löpte ihop med den på framsidan, dessutom fick den gå ända fram till bastun på baksidan.


Ett altantak med klar plast byggdes över halva det nya däcket, för att skydda sittplatserna. Ann-Louise har beställt solskydd i form av tunt, vitt tyg som ska spännas under taket, för det behövs när solen ligger på.


I den öppna delen intill bastun blev det en bubbelpool, som använts flitigt Av Ann-Louise och hennes vänner under den kalla och snörika vintern som var.


Det var så otroligt härligt att kunna ligga i det varma vattnet när det var minusgrader ute, bada bastu och springa ut i trädgården och göra snöänglar – vilken lyx!


Det där med orangeri var dock något som Ann-Louise inte riktigt kunde släppa när hon planerade sin stora uteplats.


Några mil bort fanns en gammal man som hade en hel lada full med gamla, vackra fönster, och där gick Ann-Louise och botaniserade en hel dag.


Resultatet blev två väggar av olika fönstertyper som fogats ihop och ger en fantastisk växthuskänsla. I skarven mellan de två väggarna sattes korrugerad plåt, som skapar en rå, ruffig attityd mot allt det vackert vita.


Just de där kontrasterna leker Ann-Louise ofta med.Den vita trenden som varit nu ett tag är verkligen min stil, jag älskar det ljusa. Men man måste bryta av lite, så det inte blir för sockersött och romantiskt.


Därför gillar jag också den industriella stilen som börjat komma nu, den är en perfekt kontrast, säger hon.Några läckra industrilampor från Olsson & Jensen bidrar ännu mer till den kontrasten, liksom rostiga möbler och ett jättegammalt slitet skåp som fick behålla sin nötta mörka färg.


Därinne ryms allsköns alkoholhaltiga drycker för festliga kvällar, och en kollega till Ann-Louise har textat dryckesnamn i vacker handstil på skåpsdörrarna.


Mot den vita basen i utemiljön blandas naturfärger mot rost och zink i en skön mix. För starka färger är inget för Ann-Louise, hur snyggt hon än tycker det är i andras hem.


Jag har verkligen försökt, men jag får inte till det och sen lessnar jag oerhört snabbt. Men zink, vitt, beige och den lantliga stilen har jag gillat hur länge som helst, det känns ganska tidlöst också. Jag tröttnar verkligen aldrig på det!


Eftersom Ann-Louises hus är ganska litet, blir den nya altanen utanför vardagsrummet ett extra, härligt umgängesrum med allt man behöver – relaxavdelning, loungedel med soffa, fåtöljer och ett par dagbäddar, liksom en matrumsdel med stort bord och många stolar.


Skyddat från dåligt väder, det är bara att svepa in sig i en filt om det blir kallt, tända i kaminen eller varför inte glida ner i bubbelpoolens varma vatten och njuta av ett glas champagne?


Ann-Louise är så nöjd som man bara kan bli.


Hon jobbar väldigt mycket i sina två butiker Hjärterum och Greta & Anna som hon driver inne i Borås, och då betyder det otroligt mycket att bara få komma hem, andas ut och njuta av att ha det fint omkring sig, menar hon.
Att umgås med mina vänner här hemma är verkligen mitt andningshål. Många av mina kompisar bor inne i Borås och de tycker det är jättehärligt att komma hit där man kan vara ute större delen av året, laga mat och spela spel tillsammans. Jag tycker man ska dela med sig av det man har, och egentligen krävs det bara goda vänner för att livet ska bli klockrent!


Hoppas er vecka har startat bra.. är ni tillbaks på jobben, eller njuter ni fortfarande av ledighet.. själv är jag tillbaks och jobbar denna veckan.. ni finner mig på hjärterum på förmiddagarna och Greta & Anna på eftermiddagarna.... riktigt go kväll på Er...

6 kommentarer:

Ulrika Engelbrecht sa...

som jag sagt tidigare .. underbart !

Ulrika Engelbrecht sa...

åh nu har jag ett ex i min hand också !! underbar o njutbar läsning i kvällningen !

hjärterum sa...

Tack rara du.. kram på dig...

Marias Hörna - Njut av livet sa...

Helt Fantastiskt....Önskar dig en härlig dag. Kram från Maria

hjarterum sa...

Tusen tack Maria desamma öönskar jag dig... kram

Anonym sa...

Helt underbara ,fantastiska bilder!! Njut av din underbara terrass...och ett stort tack för en massa nya idéer till mitt & Martin´s hem.....:-)

//Pernilla Wennberg