söndag 10 juli 2011


Semestertider.......


Nu är det många som har semester och hoppas ni njuter för fullt!

Det här med att få blommorna där hemma att överleva sommaren och framförallt över semestern när många reser bort kan ju tyvärr vara lite av ett problem för många.... bästa sättet är ju om man har snälla grannar eller bekanta som kan vattna åt en, men det e ju inte alltid det finns nån.


Här är lite tips jag hoppas kan hjälpa..... =)
  • Undvik att växterna står i gassande sol, flytta dem och ställ dem i skugga istället eller flytta dem från fönstret och ställ längre in i rummet.
  • Plantera om växterna i större krukor med mer jord, då tar det lägre tid för jorden att torka ut.
  • Bevattningsmattor. Använd speciella mattor eller en fuktig handduk att ställa växterna på. Ena änden stoppar du i en balja med vatten. Mattan suger då upp vattnet så den hela tiden är genomfuktad.
  • Fyll en eller flera petflaskor, beroende på hur mycket växten dricker, med vatten och stick ned dem upp och ned i jorden. Givetvis ska du ta av korken först. Jorden tar bara upp så mycket vatten den behöver, så det blir inte översvämning i krukan. Jag tycker det e snyggt att klä flaskan i tex vaxat pappet eller säckväv eftersom de inte e så snygga!! Vill man ha nåt ännu snyggare finns det speciella självbevattnare du kan köpa som funkar på samma sätt som petflaskan...Färgglada självbevattnare i glas från Jelly Bean
  • Det finns en uppsjö självvattnande krukor på marknaden. Be om hjälp i affären så du får krukor som bäst passar dina växter och deras behov.
  • Speciella bevattningstrådar som består av bomullstrådar höljda i plast. Den ena änden trycker du långt ned i jorden, den andra änden stoppar du i en balja med vatten så suger jorden upp vatten via tråden. Det går även att använda tex garn eller remsor av nylonstrumpor.
  • Blommor som dricker riktigt mycket kan du förvara i badkaret eller i ett annat vattenbad. Fyll karet med lite vatten, sätt i proppen och ställ ned blommorna utan ytterkrukor.
Lycka till och hoppas er semester är underbar!

Kram Marie

Inga kommentarer: