tisdag 14 januari 2014

Årets färger och trender...

Gokväll Bloggvänner!
 
På årets vår/sommar mässa på Formex i Stockholm som öppnar dörrarna imorgon har man sammanfattat vårens trender och färger i fyra olika stilar... 
DAY DREAM, INDIAN SUMMER, DOWN TO EARTH och DEEP FLOW

Här kommer en liten resume om varje stil...bara att välja och vraka hur just du vill inreda kommande säsong!

DAY DREAM


Harmoni är vårens viktigaste tema. Man kan förklara denna stilen som sofistikerad och elegant på samma gång. Den har både det moderna och det klassiska i sig.
Stuckatur och reliefmönstrat ser man både på väggar och tak, på keramik och på slipat glas. Plisserat, vikt och veckat kommer också stort, framförallt på textil och lampor.
Metallerna  fortsätter,  mässing och koppar är det som gäller. Pastellerna slår högt på färgskalan gärna i kombination med grått och vitt.

Det lyxiga blir mer och mer hett, siden och linne gärna tillsammans med glittriga detaljer

INDIAN SUMMERFärg, färg och åter färg...trenden är färgstark nu. Här är hela världen inspirationskälla. Sydamerikanska stora inkamönster blandat med det färgstarka från Indien och en liten klick av det lekfulla från Afrika.
Att skapa tydliga grafiska kontraster med intensiva färger känns rätt i tiden. Gärna i kombination med svart, vitt eller någon färg i naturskalan.
Denna stil är exotisk, växter i form av kaktusar och exotiska mönster tillsammans med mosaik är väldigt inne.

DOWN TO EARTHNaturen speglar en stor roll i denna stil. Inspirationen kommer från karga landskap med oändlig utsikt, en känsla av frihet. Naturens färger blandat med vitt och mycket guld. Det varma blandas med det kalla.
Den neutrala färgskalan kan både vara rustikt enkel och samtidigt diskret lyxig, allt beror på hur de används. Naturliga mönster och material är väldigt inspirerande så som papper och läder. Flätade material så som rotting och gräs är också stort.

Snäckor, frökapslar, flätade korgmönster och fiskben syns mycket nu, allt hämtat från naturen. Även allt handgjort så som keramik och allt ekologiskt står högt i kurs, liksom trä och spån på materialsidan.

DEEP FLOW


 Tänk dig korallrev, en värld under vattnet med all dess färg och form. Högsommartema där blått och vitt är huvudfärgerna. Den blå färgskalan känns helt rätt nu i vår, gärna i kombination med den grön/turkosa skalan- Havets färgpalett.
Fiskar och djur som lever i havet är inspirationskällan. Både som textiltryck eller prydnads föremål.
Blankt och matt möter varandra, precis som en snäcka som man hittat på stranden som är blank inuti och matt utanpå. Vita och grå möbler passar in i denna stil, gärna med en känsla av drivved. Här passar även det återvunna glaset liksom keramik glaserat i blått och grönt in.

Ni har väl inte missat att många av oss Hjärterum töser är just nu uppe i Stockholm på Formex och bygger montrar åt olika företag, närmare bestämt hela fyra stycken montrar...gå in på Instagram och kolla hur de blev!

Ni har åter igen lyckats tjejer, det blev kanonfint!

Många kramar
Lina


Inga kommentarer: