tisdag 7 januari 2014

FORMEX vår-2014


Dagdrömmare är vi allihopa....
...eller närmare bestämt
DAY DREAM är temat på årets största inredningsmässa som även fyller 100 (inte år utan antal mässor)

De vill få oss att lyssna på våra drömmar och fantasier. Det är när man lyssnar på dem som man hittar sitt engagemang och kan nå sina mål.  Att drömma är en viktig egenskap som jag tror är en stor nyckel till framgång. Att försvinna bort från den stressiga vardagen, allt otäckt i världen och bara få njuta av det vackra.

Day dream står för det enkla, det lätt svävande, det funktionella och på samma gång det poetiska. Det är en miljö där den stramt strukturerade ordningen mjukas upp med soft feelgood-känsla. 

Rena, minimalistiska och skulpturala former förses med rundade hörn. Gosigt är det nya svarta: stoppat, quiltat, fluffigt och omfamnande, samtidigt ett lätt, ibland svävande uttryck. 

Det drömfrämjande landskapet färgläggs i en palett av kombinationer, lugna pasteller med rena neutraler, rosa nyanser ton i ton där något kittlar ögat, milda nyanser med knalliga starka accentfärger. Såväl mjukt fulsnyggt som uppfriskande piggt. 

materialet är pudermatta textilier, lackade transparenta eller perforerade ytor. Glas, keramik, vit marmor och ljusa träslag i tidigare oprövade konstellationer. 

som ni alla vet så är inredningen nu i vår tid väldigt personlig och indivuell. Nu till våren går stilarna in i varanda från det lyxigt diskreta till det färgstarkt rustika...

De fyra olika stilarna som presenteras på Formex är
  • Day dream
  • Indian summer
  • Down to earth
  • Deep flow
   Dessa kommer jag att presentera närmare nästa vecka
missa inte det!

En annan som inte får uppleva mässan live får istället sukta efter bilder och få trendspan från kollegorna som är uppe i stockholm.

Ha en mysig kväll alla bloggvänner!
Kram Lina

Inga kommentarer: