onsdag 18 januari 2012

Formexmontern färdig...

God kväll alla bloggare...

Efter ännu en dag med monterbyggande på Fomexmässan för Västergården, är vi nu klara med allt finlir och fix för att göra hela montern optimal. Vi känner oss väldigt nöjda och har skapat den känsla som goa Mia och Krille på Västergården har efterrågat. Nu är det bara att hålla tumarna att kunderna också kommer att gilla det och handla som smör.  

Bilderna som jag visar idag är inte de optimala, är väldigt svårt att ta bra bilder, när man ska få plats med så mycket som möjligt på liten yta. Helst när det inte finns något innertak och hela väggar som kan stoppa upp. För att ni ändå ska få en så bra bild av vår mässmonter som möjligt, tänkte jag förklara lite istället, både vårat tänk och hur det ser ut i montern.


I ena delen av montern har vi försökt att skapa en trädgårds/planterings/uteköksdel för att få en sommarkänsla. Här har vi blandat alla fina kryddkrukor, kryddor och den härliga frukostserien i vitt, allt från vackra stora muggar till robusta äggkoppar allt med text på. Som ni ser har vi blandat upp all keramik med härliga antika och unika saker för att få ännu mer känsla.


Över till vårt sommarbord, där den fina sommarservisen med blått och vitt samlas. Denna servis tror vi stort på...Vad tror ni? Gillar ni den? I denna serien finns allt från tallrikar, skålar för jordgubbar, sill, gräslök och fina stora uppläggningsfat. Här har vi försökt skapa ett fantastiskt midsommarbord, vilken tänker inte på midsommarafton när man tittar på denna bilden. För att förstärka midsommarbordet inns potatis, jordgummar, midsommarblomster och ja till och med några sillburkar...

I vårt skafferi har vi samlat all mat och godis. I detta skåp finns många roliga nyheter. min fvorit är pannacotta kryddor i en söt liten burk kombinerat med ett recept...perfekt att ge bort...
För er som gillar att baka har de också kommit med supergoda torkade blåbär och jordgubbar som är perfekta att ha i cupcakes...


Vi kände att vi inte kunde gå ifrån förra årets succé med färska pannkakor, den fina vispskålen med pannkaks recept blev en storsäljare förra året, och självklart hoppas vi på det samma även denna säsong.


För er som inte har smakat Västergårdensgräddmandel, måste jag tala om att det är en stor favorit. Måste erkänna att det har slinkit ner en och annan idag. På bilden över ser du de nya glas burkarna som är fyllda med godis, dekorerade med fina band och fina tags. Nytt för i år är även deras godis i lösvikt...alltid roligt med nyheter. 


Härlig vårinspiration med rosa körsbärskvistar...och vacker text som går igenom i hela montern för att få en enhetlig känsla.


Superstor kopp som jag själv älskar att dricka te ur eller servera en god mustig soppa i.


Fina muffinsformar i olika färger är också en nyhet. Känns som bakning ligger i tiden, jag själv kan erkänna att jag kommer använda dessa för jag älskar att baka. 


När allt var fixat hann vi också med en inspiratkionsrunda för att kika in alla andra montrar, och allt nytt spännandre. Både när det gäller möbler, detaljer och inspiration. Kan erkänna att vi har hittat några godbitar och vi har även fått en hel del inspiration till kommande projekt.  

Nu är det dags för kudden så att vi är taggade för en mässdag imorgon och min bilresa hem imorgon eftermiddag. På kvällen är det sedan gala på Åhaga i Borås för att få reda på vilken som har kammat hem priset ÅRETS BUTIK...spånnande, håller tummarna.

God natt från oss Stockholm

vid pennan Lina....


Inga kommentarer: