tisdag 2 oktober 2012

Trendspan höst 2012 och lite till...


Vad passar bättre än lite trendspan inför vad som komma skall nu till Hösten 2012...
en del har redan anlänt men massor av nytt är på väg.

Hösten präglas av rustika och extravaganta detaljer på både kläder och interiör. Glittrande paljetter, metallic, skinn och läder, etniska mönster och djupa mustiga färger. 

 
 Om vi kollar på klädkollektionen som finns i vår garderob från Culture går den i varma djupa färgtoner med inslag av glamour, men även det strikta svarta med fantastiska detaljer i tex spets blandat med härligt tjocka grovstickade plagg, allt i en härlig mix.

 Går vi sedan över till färgerna för hösten 2012 är det mättade och djupa nyanser som träder fram, som purpurlila, senapsgult, cerise och turkos som självklart kompletteras med jord och naturfärger som brunt, sand och grått.

 sedan kollar vi på det absolut trendigaste i höst är det lyx och flärd som är stort, paljetter och metallic, spets och nitar. Naturfärger och grovstickade textilier ger en rustik fransk stil som är väldigt inne just nu. Men även det lekfulla letar sig in i våra hem, framförallt med motiv på exempelvis djur.

fantastiska kuddar från Au maison, här ser ni både etniska mönster och paljetter


djuren har kommit in i våra hem.


pärlbroderade kuddar också de från au maison

Sitter just nu här med massor av färgböcker och texter inför min kurs i morgon. Visst är färg fantastiskt, tänk vad man kan göra med färg och hur vi förändras av olika färger och även att vårt beteende blir annorlunda beroende på vilken färg som omger oss.
Visst låter det spännande
Blir ni nyfikna så kommer här ett bok tips om hur man förvandlar ett hem av färg...
Komplett färg 
Richters bokförlagNi som har väntat på en favorit i repris, har den efterlängtade mössan från Tif & Tiffy äntligen kommit igen.
Ribbstickad med tofs i päls för 398 kr
finns i svart, grå, creme och konjak(den som är på bilden)
kan behövas nu på mornarna när temperaturen börjar att sjunka.

nehe, nu får jag koncentrera mig på färg istället en stund till...
Ha en fortsatt bra kväll!
Kram Lina

Inga kommentarer: